Αισθητική οδοντιατρική

1. Ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες

Στεφάνη (θήκη) είναι μία καλύπτρα τεχνητή η οποία καλύπτει εξ’ολοκλήρου το δόντι αποκαθιστώντας το φυσιολογικό σχήμα και μέγεθός του. Η στεφάνη προστατεύει και ενισχύει το δόντι σε περιπτώσεις που αυτό δε μπορεί να αποκατασταθεί με σφράγισμα ή άλλους τύπους αποκαταστάσεων. Είναι αποκαταστάσεις από ολοκεραμικό υλικό, δηλαδή αποτελούνται εξ' ολοκλήρου από πορσελάνη, χωρίς την ύπαρξη μεταλλικού πυρήνα στο εσωτερικό τους. Λόγω της απουσίας μεταλλικού σκελετού διευκολύνουν τη διέλευση του φωτός από τη δομή τους με αποτέλεσμα να διακρίνονται από ανώτερη αισθητική και φυσικότητα.

2. Όψεις πορσελάνης

Πρόκειται για ιδιαίτερα λεπτές επικαλύψεις από ειδικά κεραμικά υλικά τα οποία συγκολλώνται στις εξωτερικές επιφάνειες των προσθίων δοντιών. Απαιτούν ελάχιστο ή και κάποιες φορές καθόλου τροχισμό των δοντιών. Χρησιμοποιούνται με εξαιρετικά αποτελέσματα στη διόρθωση μικρού έως μέτριου βαθμού ανωμαλιών στη θέση, στο σχήμα και στο χρώμα των δοντιών καθώς και στη σύγκλειση διαστημάτων μεταξύ των προσθίων δοντιών συντελώντας στην αισθητική αναβάθμιση του χαμόγελου.

3. Ένθετα- Επένθετα

Τα ένθετα πορσελάνης είναι εμφράξεις (σφραγίσματα) που κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο και συγκολλούνται από τον οδοντίατρο στα πίσω δόντια. Ενδείκνυνται όταν υπάρχει μεγάλη καταστροφή οδοντικής ουσίας που δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια απλή έμφραξη. Είναι σημαντικά πιο ανθεκτικά από τις εμφράξεις, ενισχύουν την αντοχή του δοντιού ενώ παράλληλα προσδίδουν αισθητική.

4. Όψεις σύνθετης ρητίνης (bonding)

Το bonding είναι μια σύγχρονη μέθοδος αισθητικής παρέμβασης, με την οποία μπορεί να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό το χαμόγελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση συνθέτων ρητινών (το υλικό των λευκών σφραγισμάτων) και με την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών γίνεται δυνατή η σύγκλειση κενών διαστήματων μεταξύ των δοντιών, η μεταβολή του σχήματος και του μεγέθους, η διόρθωση της κλίσης, η αποκατάσταση αποτριβών και καταγμάτων καθώς και η βελτίωση του χρώματός τους με αποτέλεσμα τη μεταμόρφωση του χαμόγελου.

5. Λεύκανση

Η λεύκανση είναι η διαδικασία αφαίρεσης των δυσχρωμιών από την αδαμαντίνη των δοντιών και η δημιουργία ενός λευκότερου και λαμπερότερου χαμόγελου. Συνιστά την πιο απλή, συντηρητική και ανώδυνη θεραπεία προκειμένου να βελτιωθεί το χαμόγελο και τα δόντια να ανακτήσουν το λευκό, υγιές χρώμα τους. Οι δυσχρωμίες οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (κάπνισμα και κακές διατροφικές συνήθειες) , ενδογενείς (λήψη συγκεκριμένων αντιβιοτικών σε μικρή ηλικία, υπερβολική λήψη φθορίου, συστηματικές ασθένειες), τραύμα του δοντιού που έχει ως αποτέλεσμα τη νέκρωσή του καθώς και σε αποκαταστάσεις αμαλγάματος. Η λεύκανση είναι απόλυτα ασφαλής θεραπεία εφόσον γίνεται με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου.

 

wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys